Social Icons

17 Nisan 2013 Çarşamba

MIAMI GÖRÜLECEK YERLER


MİAMİ
Her daim güneşli havası nedeniyle Amerika'nın emekliler şehri olarak bilinen Miami; aslında emeklilikle hiç ilgisi olmayan renkli, canlı ve hareketli bir yapıya sahiptir.
Miami her zevke, bakış açısına, bütçeye ve amaca uygun bir seyahat rotasıdır. Miami sınırları içerisinde hem alışveriş ve gece hayatının, hem sporun hem de huzurlu bir tatilin tadına varabilirsiniz.
Bu büyüleyici deniz kıyısı kenti; adrenalin, hareket ve canlılık arayanlara sayısız alternatif sunabileceği gibi huzurlu, sakin, otantik ve ekonomik bir tatil geçirmek isteyenler için de en doğru adrestir.
Miami seyahatinizin daha keyifli geçmesi için birkaç küçük noktaya dikkat etmelisiniz.
  • Miami, genellikle uyuşturucu ve çete suçlarıyla ünlü bir şehirdir. Bilhassa Overtown, güvenli bir seyahat geçirmek isteyen turistlerin uzak durması gereken bir bölgedir.
  • Genel olarak gece saatlerinde Miami'de üzerinizde dikkat çekici mücevher veya fazla miktarda nakit para taşımamaya ve değerli eşyalarınızı otelinizin kasasında muhafaza etmeye özen göstermelisiniz.
Miami Sahili
Miami Sahili, dört ana geçit ile ana karaya bağlanan ince uzun bir adadan oluşmaktadır. Bu büyük ada parçası üzerinde Güney Sahili, Küçük Havana, Coral Gables, Bal Körfezi ve Altın Sahil gibi Miami'nin en popüler semtleri yer almaktadır.
Lincoln Caddesi'nden 87. Sokak'a kadar uzanan Miami Sahili kumsalları, incecik bembeyaz kumları, rengârenk boyalı art deko stilinde cankurtaran kulübeleri ve turkuaz deniziyle âdeta cennetten bir manzara sunmaktadır.
Miami Sahili olarak adlandırılan bölgenin en lüks ve modern semti Bal Körfezi'dir. Burası ünlülerin tur attığı prestijli bir alışveriş durağı olarak bilinmektedir.
Küba kökenli Miamililerin yoğunlukta olarak yaşadığı Küçük Havana ise şehre otantik bir hava katmaktadır. Küçük Havana içerisinde; Küba sokak kahveleri, nostaljik puro fabrikaları, Latin canlı müzik barları ve salsa kulüpleri yer almaktadır.
Miami Sahili'ne damgasını vuran bir diğer semt ise Güney Sahili'dir. Güney Sahili, şehrin en prestijli otel, restoran ve alışveriş merkezlerini içerisinde barındıran modern ve ışıltılı bir bölgedir.
Adres: Miami şehir merkezinin 12 km doğusu
Miami Deniz Akvaryumu
Güney Florida'nın en ilgi çekici turistik merkezlerinden biri olan Miami Deniz Akvaryumu, Amerika'da oldukça ünlü birer televizyon ve şov yıldızı olan katil balina Lolita, yunus Flipper ve denizaslanı Salty'ye ev sahipliği yapmaktadır.
Birçok Hollywood filminde oynayan bu akıllı su memelileri, ayrıca Miami Deniz Akvaryumu bünyesinde gerçekleştirdikleri hayret verici şovlarla da, izleyicilerini büyülemektedir.
Deniz canlılarını gözlemlemek, deniz yaşamı ve Florida su altı ekosistemi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve ikon hâline gelen ünlü su altı yıldızlarının şovlarını izlemek için her gün 09.30 - 18.00 saatleri arasında açık olan Miami Deniz Akvaryumu'nu ziyaret edebilirsiniz.
Akvaryumun tüm gezi noktalarını ziyaret etmek ve acele etmeden keyifli bir tur yaşamak isteyenlere; en az yarım günlerini bu eğlenceli merkeze ayırmaları önerilmektedir.
Adres: Rickenbacker Geçidi, No: 4400, Miami
Telefon: (+1) 305 361 57 05
Web: www.miamiseaquarium.com
Vizcaya Malikânesi ve Botanik Bahçeleri
1916 yılında Rönesans mimari stilinde inşa edilen Vizcaya Malikânesi, 34 odalı büyüleyici ve görkemli bir yapıdır.
Zamanın ünlü endüstri zengini James Deering tarafından kış mevsiminde Miami'nin sıcak atmosferinden yararlanmak amacıyla ev olarak tasarlanan yapı, günümüzde tarihi mobilyaları ve dikkat çekici dekorasyonuyla bir müze olarak hizmet vermektedir.
Müze içerisinde 19. yüzyılın tüm ihtişamını yansıtan prestijli mobilyalar, kıymetli sanat eseri koleksiyonları ve antika eşyalar yer almaktadır.
Biscayne Körfezi kıyısında yer alan Vizcaya Malikânesi'nin iç dekorasyonunda Rönesans, Rococo, Barok ve Neo- Klasik mimari stilleri göze çarpmaktadır.
Malikânenin etrafında göz alıcı güzellikte heykellerle ve Florida'nın yarı tropik iklimine özgü rengârenk çiçeklerle donatılmış botanik bahçeleri bulunmaktadır.
Her gün 09.30 - 16.30 saatleri arasında açık bulunan malikâneyi ve botanik bahçelerini tur rehberleri eşliğinde ziyaret edebilirsiniz.
Adres: Biscayne Körfezi, No:3251, Güney Miami Meydanı, Miami 
Telefon: (+1) 305 250 91 33
Web: www.vizcayamuseum.com
Miami Hayvanat Bahçesi
116 hektarlık bir alan içerisinde 310 tür hayvanın serbestçe, kafes olmadan yaşadığı Miami Hayvanat Bahçesi, Amerika'nın doğal yaşamı destekleyen en önemli vahşi yaşam merkezlerinden biridir.
Hayvanat bahçesinde ziyaretçilerle vahşi hayvanlar arasındaki mesafe gezi yolları boyunca düzenlenmiş dev hendekler aracılığıyla kontrol edilmektedir. Bu renkli ve eğlenceli vahşi yaşam merkezi; yürüyüş turları, gezi tramvayı ve golf arabaları ile deneyimli rehberler eşliğinde keşfedilebilmektedir.
Amazon Yağmur Ormanları, botanik bahçeleri ve kafesten inşa edilmiş bir tur yolundan gezilebilen etrafta maymunların özgürce dolaştığı bir primat bölümü ve nadir bulunan kuş rezervi bölümlerine ev sahipliği yapan hayvanat bahçesi bünyesinde, vahşi doğada hayatta kalma ve hayvan bakımı gibi konularda eğitici kurslar da düzenlenmektedir.
Miami Hayvanat Bahçesi haftanın her günü 09.30 - 17.30 saatleri arasında ziyarete açıktır.
Adres: Hayvanat Bahçesi Bulvarı, No:1, Richmond Heights, Miami
Telefon: (+1) 305 251 04 00
Web: www.miamimetrozoo.com
İspanyol Manastırı
Miami, Amerika sınırlarına dâhil olan batı yarımküre içerisindeki en eski tarihi yapılara ev sahipliği yapmaktadır. Bu yapıların en önemlilerinden biri, 1133 yılında İspanya Segovia'da inşa edilmiş olan İspanyol Manastırı'dır.
Aziz Bernard de Clairvaux Manastırı adıyla da bilinen bu görkemli tarihi yapı, 1950'li yıllarda dönemin önde gelen gazete patronlarından William Randolph Hearst tarafından satın alınmış ve bütünüyle sökülüp gemilerle Amerika'ya taşınarak Miami'de yeniden inşa edilmiştir.
Miami'nin göbeğinde sizi bir anda eski bir İspanyol kasabasına götürecek derecede güçlü bir mimariye ve tarihi yapıya sahip olan manastır günümüzde hâlâ dini merkez olarak hizmet vermeye devam etmektedir.
Miami'de gerçekleşen birçok düğünün gerçekleştiği bu otantik tarihi mekânı; pazartesi - cumartesi günleri, 11.00 - 16.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Adres: Batı Dixie Otoyolu, No: 16711, Miami
Telefon: (+1) 305 945 14 61
Web: www.spanishmonastery.com
Mercan Sarayı
Letonya doğumlu Edward Leedskalnin, 1923 yılında derin bir aşkla sevdiği ve evlenmek üzere olduğu nişanlısı Amerikalı Agnes Scuffs tarafından terk edilmiştir.
Agnes'e aşkını ispatlamak için hayatını mercan kayalarından bir saray inşa etmeye adayan Edward, 1923 - 1951 yılları arasında Florida sahillerinden bin bir zahmetle Homestead'e taşıdığı ve sadece el aletleri kullanarak tek başına oyduğu mercan kayaları ile büyüleyici bir şaheser yaratmıştır.
Bugün Amerika'nın Stonehenge'i olarak tanımlanan ve gerçek aşkın en etkileyici sembollerinden biri olan Mercan Sarayı, Edward'ın adının ve aşk hikâyesinin tüm dünyaca duyulmasını sağlamıştır.
Aşkın gücünün nelere kadir olduğunu ve tek bir adamın yardım almadan, sadece el aletleri kullanıp kayaları oyarak neler başarabileceğini görmek istiyorsanız; mutlaka bu ilginç turistik gezi durağına uğramanızı öneriyoruz.
1923 yılından bu yana Mercan Sarayı çevresinde ikamet etmekte olan kişiler, bu muhteşem eserin yapımına tanıklık etmekte ve Edward'ın bu dev taş kaleyi sabırla tek başına oyarak inşa etmiş olduğunu doğrulamaktadır.
Mercan Sarayı pazar - perşembe günleri 08.00 - 18.00, cuma ve cumartesileri ise 08.00 - 20.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.
Adres: Güney Dixie Otoyolu, No: 28655, Miami
Telefon: (+1) 305 248 63 45
Web: www.coralcastle.com
Wolfsonian Müzesi
Wolfsonian Müzesi, büyük bir servetin varisi olan sanat koleksiyoncusu Mitchell Wolfson Jr.'ın kişisel koleksiyonlarının sergilenmesi amacıyla kurulmuştur.
Müze, 1885 - 1945 yılları arasında yaratılmış olan ve popüler kültüre göndermeler yapan 70.000'in üzerinde sanat eseri ve endüstriyel tasarıma ev sahipliği yapmaktadır.
Alman, İtalyan ve Amerikan sanatına ait resim ve heykel koleksiyonlarının ve etkileyici mobilya tasarımlarının bulunduğu müze içerisinde ayrıca, şehrin en popüler mekânlarından biri olan Dinamo Kafe ve bir de hediyelik eşya mağazası yer almaktadır.
Wolfsonian Müzesi çarşamba günleri haricinde haftanın her günü 09.00 - 18.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.
Adres: Washington Meydanı, No: 1001, Miami
Telefon: (+1) 305 351 10 01
Web: www.wolfsonian.org
Star Adası
Star Adası, Miami Sahili kıyısına inşa edilmiş bir yapay oluşumdur. Ada üzerinde görkemli mimarileriyle dikkat çeken devasa malikâneler yer almaktadır. Bu malikânelerin birçoğu Will Smith, Madonna, Lenny Kravitz, Shaquille O'Neal, Rosie O'Donnell, Puff Diddy ve Gloria Estefan gibi dünyaca ünlü yıldızlara aittir.
Star Adası'na giriş çıkışlar bir güvenlik ekibi tarafından kontrol edilmektedir bu nedenle çoğu turist adayı özel bir mülk zannetmektedir. Ancak bu doğru değildir, Star Adası'na gitmek ve sokaklarında gezinip büyüleyici malikâneleri seyretmek herkes için serbesttir.
Bu küçük ama prestijli adada Hollywood yıldızlarının yaşadıkları ultra lüks evleri görmek ve şansınız varsa biriyle karşılaşıp imza istemek, heyecanlı bir gezi deneyimi yaşamanızı sağlayabilir.
Adres: Biscayne Körfezi, Miami

Şehrin dışında kalan yerler

Miami'nin hemen dışında yer alan büyüleyici doğal güzelliklere sahip mekânları ziyaret ederek, farklı seyahat deneyimleri edinebilirsiniz.
Everglades Ulusal Parkı
Miami'nin 56 km güneybatısında Homestead banliyösünün sınırları içerisinde yer alan Everglades Ulusal Parkı; 64 km uzunluğunda nazı nazlı akan bir nehir, etrafını çevreleyen çalılık ve bataklıklar ile büyüleyici bir yarı tropik yağmur ormanlarından oluşan 6070 kilometrekarelik dev bir doğal yaşam rezervidir.
Amerikan timsahı, alçak kuyruklu kelebek ve Batı Hint denizineği gibi soyu tükenmekte olan birçok vahşi hayvana ev sahipliği yapmakta olan park; bugüne değin Dünya Miras Alanı, Uluslararası Biyosfer Rezervi ve Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alan ödüllerine layık görülmüş önemli bir coğrafi alandır.
Şehir merkezinden Homestead banliyösü merkezine kadar Greyhound otobüsleri ile seyahat edilebilmektedir ancak bu noktadan sonra kırsal alanda yer alan parka herhangi bir ulaşım aracı bulunmamaktadır. Homestead'den Everglades Ulusal Parkı'na ulaşabilmek için taksiye binebilir veya araç kiralayabilirsiniz.
Parkı keşfetmenin en iyi yolları kano kiralamak ya da hava botu turlarından birine katılmaktır.
Özellikle timsahların bulunduğu alanlara gidip heyecanlı dakikalar yaşamak isteyenlere hava botu turlarına katılmaları tavsiye edilmektedir. Park deneyimli doğal yaşam rehberleri eşliğinde gezilebilmektedir.
Adres: Miami'nin 56 km güneybatısı
Largo Takımadaları
Key kelimesinin İngilizcedeki anlamlarından biri, mercanların ve volkanik oluşumların birleşmesinden doğan minik takımada topluluğudur. Florida Körfezi bu tip takımada topluluklarıyla doludur ve bu adaların çevresi su altında büyüleyici güzellikte mercan resiflerine ev sahipliği yapmaktadır.
"Dünyanın dalgıçlar başkenti" lakabıyla ünlenen Largo takımadaları, Dolphins Plus adından bir sualtı yaşam ve rehabilitasyon parkını içerisinde barındırmaktadır. Bu merkezde yunuslarla birlikte yüzebilir ve zeki memeliler olarak bilinen bu sevimli canlılar hakkında daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz.
Largo takımadalarının çevresi batıklarla ve sualtı heykelleriyle bezenmiş büyüleyici güzellikte mercan resifleri ile çevrilidir.
Scuba dalışı, yüzme ve şnorkelli dalış sporlarından hoşlananlar için âdeta bir cennet olan Largo takımadaları, Florida Körfezi'nin bakir kalmış güzelliklerini keşfetmek isteyenlere yönelik sakin ve huzurlu bir dinlenme rotasıdır.
Miami'nin 103 km güneyinde yer alan Largo takımadalarına ulaşabilmek için, şehir merkezinden Greyhound Key otobüslerine binerek iki saatlik bir yolculuk yapmanız gerekmektedir. Araç kiralamayı tercih edenler, muhteşem doğa manzaralarıyla süslü Batı takımadaları otoyolunda zevkli bir sürüş deneyimi yaşayabilir ve seyahat süresini daha da aza indirebilirler.
Adres: Miami'nin 103 km güneyi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder