Social Icons

24 Nisan 2013 Çarşamba

SANAT KAMPI TURİZMİ

Fethiye ile Ölüdeniz arasında terk edilmiş bir Rum Köyü olan Kayaköy'de Mutlu ve Umut Ekiz kardeşlerin açtığı Sanat Kampı oldukça eğlenceli geçiyor. Kampa, Belçika, İtalya, İngiltere ve Güney Kore'den toplam 6, Türkiye'den de 13 sanatsever katılıyor.

Katılımcıların isteklerine göre fotoğraf, resim, seramik, yoga, ebru sanatı, ritim, kabak boyama, salsa, kilim dokuma, drama ve ahşap boyama çalışmalarının yapıldığı kampta, sanatseverler eğlenerek öğrenme ve tatil yapma imkanı buluyorlar. Kayaköy Sanat kampı kurucusu ve fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş, yeni dönem kampında fotoğrafçılık dersleri de veriyor.

Sanat atölyelerinde her gün öğleye kadar devam eden çalışmalar sırasında dünyanın dört bir tarafından gelen sanatseverler birbirleri ile dostluk da kuruyorlar. Kampın Fethiye'den katılımcılara ücretsiz olduğu açıklanırken, sadece sanat çalışmalarında kullanılan malzeme ücretlerine katkı istendiği kaydedildi.

Çimlendirilmiş geniş bir alan içinde kurulan kampta restore edilmiş taş pansiyon odaları ile çadırlarda konaklayan sanatseverler, 'Kendimize ayrı bir tatil seçeneği sunalım istedik. Sadece güneş, deniz değil, bir şeylerle meşgul olup, doğal ortamda zaman zaman çevreyi de gezip, öğrenerek, tatil yapıyoruz' dediler.

Güney Kore, İtalya ve Belçika'dan kampa katılanlar da çok mutlu olduklarını belirterek, 'Türkiye'nin en güzel tatil yöresinde bulunmaktan keyif alıyoruz. Ayrıca Türk dostlar da edindik' dediler.

Kayaköy Sanat Kampı'na katılanlar, doğa yürüyüşleri ve çevre gezilerine de katılıyorlar. Kamp kurucusu Faruk Akbaş, 'Bu kampı geliştirerek devamını sağlayan Mutlu ve Umut Ekiz kardeşlere teşekkür ederim' dedi. Kamp yeri olarak seçilen Fethiye ile Ölüdeniz arasında terkedilmiş bir Rum köyü olan Kayaköy, mimari yapısı, dar sokakları, kiliseleri ve doğasıyla etkileyici bir atmosfere sahip. Çevresi çam ormanlarıyla kaplı köyden 20-25 dakikalık yürüyüşlerle Akdeniz'in dantel gibi koylarına ulaşılıyor. Kayaköy'ün yakınlarında antik dünyanın önemli kent kalıntıları ve ören yerleri bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder